Algemene voorwaarden

Lees de Algemene Voorwaarden a.u.b. zeer zorgvuldig door. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. De Algemene Voorwaarden van Bende van Geluk zijn van toepassing op elk aanbod van Bende van Geluk en op elke tot stand gekomen overeenkomst (op afstand) tussen Bende van Geluk en de klant. Door te bestellen en het vakje bij de bestelling aan te vinken, accepteer je de toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van Bende van Geluk, nadat je de mogelijkheid hebt gehad de voorwaarden te downloaden en door te nemen. Bende van Geluk behoudt zich het recht voor de Algemene Voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Op de tot stand te komen koopovereenkomst zijn altijd de op dat moment geldende voorwaarden van toepassing. 

De Algemene Voorwaarden zijn op de homepage van de website van Bende van Geluk (www.bendevangeluk.nl) te raadplegen, op te slaan en te printen. 
Bende van Geluk is geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 85285412. BTW nummer: NL863572960B01. Dorpsstraat 24, 6661 EK Elst.  


1. Totstandkoming van de overeenkomst

De (koop)overeenkomst komt tot stand indien door klant een bestelling bij Bende van Geluk wordt geplaatst en deze bestelling door Bende van Geluk digitaal wordt bevestigd (orderbevestiging per e-mail).

2. Prijzen en kosten

De op de website vermelde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Druk-, zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden. Bij druk- en zetfouten is Bende van Geluk niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

3. Verzendkosten

Bende van Geluk brengt een bijdrage voor de verzendkosten in rekening. De verzendkosten worden automatisch toegevoegd tijdens de check out. Nederland: €4,95 per bestelling. Bestellingen boven de €100,00 worden gratis verzonden. Verzendkosten naar overige landen kunnen geraadpleegd worden tijdens het afrekenproces.

4. Betaling

U kunt betalen via iDEAL, Klarna en Bancontact. De levertijd vangt aan op het moment dat Bende van Geluk de betaling heeft ontvangen.

5. Levering

Bende van Geluk verstuurt binnenlandse pakketten met PostNL. Na ontvangst van de bestelling ontvangt u direct een orderbevestiging per mail. Indien de bestelde artikelen onverhoopt niet voorradig zijn neemt Bende van Geluk binnen 2 werkdagen contact met u op. Zodra Bende van Geluk de betaling heeft ontvangen, gaan wij de bestelde artikelen voor u inpakken. Bende van Geluk biedt de bestelde artikelen binnen 3 werkdagen na ontvangst van betaling aan bij PostNL. Wij streven hierbij altijd naar een zo spoedig mogelijke levering. Indien de levertijd de termijn van 30 dagen overschrijdt, heeft u het recht de overeenkomst te ontbinden en ontvangt u het geld binnen 30 dagen terug op uw rekening. Dit geldt niet als de partijen onderling een andere leveringstermijn zijn overeengekomen. Bende van Geluk is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van verlies of beschadiging van de bestelde artikelen door de bezorgdienst. Bij schade aan de verpakking bij levering moet u vóór opening contact opnemen met Bende van Geluk, bij gebreke waarvan Bende van Geluk niet gehouden is uw klachten in behandeling te nemen. Het kan zijn dat het product door transport schade heeft opgelopen.

6. Productaansprakelijkheid

Bende van Geluk is niet de producent van de te leveren artikelen en niet aansprakelijk voor gebreken in de artikelen. Bij schade als gevolg van gebreken in de artikelen, dient u Bende van Geluk hierover direct in te lichten, waarna Bende van Geluk u zal doorverwijzen naar de leverancier.

7. Retourneren & Ruilen

Je mag bij ons online bestellingen ruilen binnen 14 dagen met kassabon. De retour dient altijd vooraf via e-mail ([email protected]) kenbaar gemaakt te worden. Zodra uw retour door ons bevestigd is kunt u de artikelen aan ons retour zenden. 

Vermeld altijd het ordernummer van je retour bij het terugzenden. Uiteraard is het belangrijk dat de artikelen ongebruikt en onbeschadigd zijn. Daarnaast moeten ze voorzien zijn van originele kaartjes en labels. 

Belangrijke punten met betrekking tot het retourneren:

  • Retourkosten van artikelen via de webshop zijn voor rekening van de klant en dienen voldoende gefrankeerd te zijn. Retourneren van artikelen in de fysieke winkel is gratis.
  • Let op. Bij bestellingen boven €100 is je order gratis verzonden. Als je een deel van je bestelling terugstuurt dan kan het zijn dat de waarde van de producten die je hebt gehouden onder de €100 uitkomt (grens voor gratis verzenden). In dat geval vervalt gratis verzending en zullen we nadien €4,95 in mindering brengen op het retourbedrag.
  • Na ontvangst van de retourzending, controleren wij de teruggezonden artikelen en betalen wij het verschuldigde bedrag binnen 10 werkdagen terug, afhankelijk van de gekozen betaaloptie.
  • Artikelen dienen ongedragen en onbeschadigd te zijn. Artikelen die niet voldoen aan deze voorwaarden, worden niet teruggenomen. De artikelen worden ook niet teruggenomen als deze gewassen zijn, er zelf een gebrek getracht is te herstellen, de gebruiksaanwijzing/gebruiksinstructies niet zijn opgevolgd.
  • Retourzendingen blijven de verantwoordelijkheid van de zender tot ontvangst bij Bende van Geluk.
  • Sale vanaf 50% nemen wij niet retour. Ruilen voor een ander kledingstuk mag altijd.

8. Overmacht

Bende van Geluk is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting jegens de klant indien zij daartoe gehinderd is door overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval, maar niet uitsluitend, verstaan ernstige bedrijfsstoringen bij Bende van Geluk en transportstagnatie.
Intellectueel eigendom

Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van de website van Bende van Geluk (www.bendevangeluk.nl) zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Bende van Geluk te kopiëren en/of verspreiden in welke vorm dan ook. De website is in zijn geheel, inclusief de naamgeving, het ontwerp, de lay-out en de tekst auteursrechtelijke beschermd. Bende van Geluk is auteursrechthebbende.

9. Klachten

Bende van Geluk streeft naar tevreden klanten. Mocht u onverhoopt een klacht hebben dan graag een e-mail sturen naar [email protected]. Wij zullen dan in overleg op zoek gaan naar een juiste oplossing.

10. Privacy

Bende van Geluk vindt het belangrijk dat de door consument verstrekte gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. Alle persoonsgegevens worden uitsluitend door Bende van Geluk gebruikt en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld, mits noodzakelijk voor betaling transacties en bezorging van de bestelling.

11. Toepasselijk recht

Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

12. Voorraad

Wij gaan zeer zorgvuldig om met jouw bestelling en onze voorraad. Onverhoopt kan het gebeuren dat een klant in de fysieke winkel precies iets afrekent op het moment dat u uw bestelling heeft geplaatst. In dit geval hebben klanten in de fysieke winkel een voorkeurspositie. Mocht dit gebeuren dan zullen wij u daarover zsm informeren en binnen 8 dagen het betaalde bedrag van het desbetreffende artikel retour storten.