Wollen ledikantdeken - Beige 100 x 140 cm

€79,95
Een heerlijke wollen deken voor op het ledikant in naturel kleur. Deze ledikantdeken is van 100 procent wol gemaakt. Je kan de deken natuurlijk ook gebruiken als plaid voor op de bank of als wiegdeken. Het dekentje is afgewerkt met een bies.

Omschrijving

Natuurlijker zal je het niet krijgen: dekens van schapenwol. De mooie eigenschap van wol is dat het warmteregulerend werkt. Het beschermt je kindje hierdoor goed tegen kou, maar ook tegen de warmte. Het lichaam van je kindje koelt dus minder af als de omgeving koud is en verhit minder wanneer de omgeving warm is. Hierdoor houdt wol je warm in de winter en is het koel in de zomer. 

Zeker pasgeborenen en jonge baby's/kinderen hebben meer moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Als pasgeborenen heel veel energie moeten steken in het warm houden van hun lichaam hindert ze dit in de groei. Wol zorgt voor een goede isolerende werking waardoor je kindje energie overhoudt om te steken in de groei. 

 

Wasvoorschriften

Wassen op 30 graden op een wolwasprogramma en met wolwasmiddel. Bovendien is wol in principe zelfreinigend, dus liefst zo min mogelijk wassen. Wol bevat namelijk het natuurlijke vet lanoline, wat vuil- en waterafstotend is. 

 

Afmeting

100 x 140 cm

 

Alwero

ALWERO betekent respect voor natuur, mens en tradities. Het is dankzij hun kennis, vaardigheden en toewijding dat ALWERO-producten meer zijn dan textiel: het is wollen handwerk. Het familiebedrijf is eind jaren negentig ontstaan uit de behoefte iets te creëren. Midden in de natuur, in het zuiden van Polen, waar de schapen grazen in de bergen, vindt ALWERO de unieke grondstof waar het allemaal om draait: ruwe wol. Door de jaren heen heeft de familie veel ervaring opgedaan en zich gespecialiseerd op het gebied van het maken van wollen kleding en accessoires. Door oude tradities en technische innovatie te combineren, creëert ALWERO een wereld van comfort. Kennis, vakmanschap en de liefde voor wol hebben er voor gezorgd dat de producten van ALWERO wereldwijd gewaardeerd worden.

ALWERO producten zijn gemaakt van 100% wol. Zonder toevoeging van synthetische vezels: duurzaam en ademend. Wol is warm, comfortabel en zweet niet. De wol heeft een fijne structuur en kan daardoor goed ademen. Dit maakt de producten geschikt voor alle seizoenen. Naast pantoffels maakt ALWERO een grote variatie aan producten van wol: sjaals, vesten, dekentjes, enz. Voor zowel volwassenen als kinderen.