Cocoon - Artichoke

€73,95
Deze heerlijke HVID cocoon van 100% merino wol is echt een musthave!

Hvid cocoon in de kleur Artichoke. Een zacht gebreide wollen cocoon van Hvid. De rond gebreide cocoon is gemaakt van merinowol en houdt je baby op de juiste tempratuur. De cocoon omhult je kleintje en geeft een veilig en geborgen gevoel, net als in de baarmoeder.

Je kan je kleintje helemaal in het coconnetje inpakken, of het hoofdje en de handjes uit de cocon laten.De cocon is op maat te verstellen door de knoop die er onderaan in zit. Zo groeit de cocon met je kindje mee.

EIGENSCHAPPEN COCOON HVID

- Heerlijk zacht
- Te dragen van 0-8 maanden
- Gemaakt van 100% ecologische merinowool
- Wol reguleert je lichaamswarmte. Houd je kleintje warm op koude dagen en koelt je af op warme dagen.

Het is warm

Wol houdt je kindje warm. Met wol is het niet nodig om meerdere lagen katoen en synthetische stoffen te dragen, waardoor ze geen ruimte hebben om te bewegen en te spelen. Uw kleintjes uitrusten met een wollen basislaag direct op de huid is de belangrijkste stap om ze optimaal te laten profiteren van de uitzonderlijke verwarmende eigenschappen. Veel mensen denken dat wol jeukt en kriebelt. De wol van merinoschapen staat bekend om zijn zachtheid, dus is het ideaal voor de gevoelige huid van baby’s. Op extra koude dagen kan een tweede, dikkere laag worden gebruikt om maximale warmte vast te houden. Dit voelt heel comfortabel, omdat wol blíjft ademen.

Het reguleert warmte

Uw baby blijft warm en comfortabel wanneer hij wollen kleding draagt. Wol is niet alleen geschikt voor ijskoude winterdagen. Het is van nature een warmteregulerende stof, wat betekent dat u dit onder alle weersomstandigheden kunt dragen en het comfortabel blijft aanvoelen. Wol heeft isolerende eigenschappen en houdt je lichaamswarmte constant. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Het laat de huid op natuurlijke wijze ademen en voorkomt zweten. Dit is vooral handig voor baby’s die niet goed weten hoe ze de warmte moeten reguleren. Dit is een van de redenen waarom wol wordt aanbevolen voor baby’s, omdat ze zich niet kunnen uitdrukken of ze het te koud of te warm hebben. 

Het reguleert vocht

Op koude en regenachtige dagen wordt u normaal gesproken nat en op warme dagen kunt u zweten. Het goede aan het dragen van wol is dat het materiaal vocht kan opnemen en je tegelijkertijd droog en comfortabel laat voelen. In veel omringende landen weten ze al veel over de voordelen van wol. Bijvoorbeeld dat als kinderen gezond willen blijven als ze buiten zijn, ze wol moeten dragen. Katoen moet worden vermeden, want als het vochtig is, blijft het aan het lichaam kleven als een koud en zwaar laken.

Wol is zelfreinigend en geurbestendig

Let op: de cocon is geen slaapzak en mag niet op die manier gebruikt worden. Kindjes in een cocon moeten onder toezicht van ouders/verzorgers blijven.